woensdag 2 maart 2016

Kun je niet zingen, zing dan mee!

Mensen die “niet kunnen zingen” krijgen nu de kans om in een koor te zingen. Dinsdagavond 15 maart start in Laren “Sarita’s Hartkoor” onder leiding van Sarita Lemmens (zangpedagoge).

Van zingen word je gelukkig en het is bevorderlijk voor de algehele gezondheid: het is stress verlagend, werkt gunstig op de bloeddruk en is fantastisch voor je humeur. Tenminste, zolang je er plezier in hebt. Het wordt ineens een stuk minder opbeurend als je te horen krijgt: “hou eens op met dat kattengejank, ga jij maar op de gang zingen!” Wat jammer dat je zonder zangtalent niet van de positieve werking van zingen in een koor kan genieten!

Om die reden begint Sarita een koor speciaal voor mensen die niet kunnen zingen. Het gaat daarbij om het plezier en samen bezig zijn met muziek. De koorrepetities beginnen met oefeningen voor adem en stem, en het trainen van het gehoor. Vervolgens worden er liedjes ingestudeerd, a capella en met pianobegeleiding. Het repertoire zal voornamelijk bestaan uit pop, musical, jazz en evergreens, met inspraak van de koorleden.
Er is geen auditie of toelatingstest - je kunt gewoon meedoen (vanaf 16 jaar en ouder).
We starten met een korte reeks van vier repetities. Bij voldoende belangstelling wordt de reeks uitgebreid.

Aanmelden kan gemakkelijk via e-mail: zingdingen@gmail.com of kom spontaan meedoen met de eerste koorrepetitie op dinsdagavond 15 maart van 20.00 tot 21.15 uur in De Blokhut (Speeltuin Ons Genoegen), Smeekweg 104 in Laren.


Deelname aan deze korte cursus kost €15,- per persoon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten